Thursday, 5 September 2013

One of the most touching songs ever : Ya Ummi



 On every morning, oh mother
I always pick the best of flowers,
Sarah perfumes the whole house
Waiting for your arrival, oh mother!

Mother, I've become older
Sarah, too, grew up
Were both waiting for your arrival, oh mother!

My mother left so many years ago..
She left a pain and longing (in me)
In our house there was warmth
In our house there was love
There was kindness, there was my mother
She was the one who lit up that light!

A light that pushed away that darkness,
That gently wiped that tears,
That whispers with tender and love,
For me to work and become the best!

In  religion and in life...striving with steadfastness.
My mother was preceded me to Jannah..!



Pertama kali dengar lagu nih, Merah dah rasa ada aura2 yang akan membuatkan banjir kilat + guruh yang berdentum-dentum di dalam diri. Nak citer tentang motif Merah nak touching2, memang 4 hari 4 malam ler tak akan habis untuk Merah ulas. Ingat lagi masa mula2 Merah dengaq lagu nih minggu lepas. Time tuh Merah tengah busy tak hengat dunia sampai tak kalih kiri kanan langsung. Kalau2 gajah jatuh tepi meja pun memang Merah buat slumber badak jer agaknya.!

Tengah busy2 tuh, Merah saja klik video nih dalam youtube. Sekali keluar pulak lagu yang sememangnya menusuk hingga ke jantung. Perhhhhhh, emosi tiba2 tanpa peduli orang2 kat sekeliling. Hahahahaha, boleh pulak macam tuh kan. 

Sambil dengar2 lagu nih, teringat kat Puan Mama. Terus tepon Puan Mama konon2 nak tanya masak apa hari nih. Motip sebenarnya ialah rindu. Hahahahha, giler kentang betoi..!!!


No comments: